Historiek


2011

September

AAD is realiteit geworden! We hebben de club opgericht en zijn gestart in de Volkslust te Merksem. Iedere dinsdag worden er trainingen en/of wedstrijden georganiseerd.

2012

Januari

We zijn gestart met een nieuw bekerjaar met volgende disciplines:

  • IPSC
  • Steel Challenge
  • Speed Challenge
  • Match 5
  • Fun Shoot

Juni

De Volkslust begint te klein te worden en daarom hebben we besloten op zoek te gaan naar een andere lokatie. Bij deze exit Volkslust en even een korte pauze inlassen tot de nieuwe locatie klaar is.

Augustus

Het zomerverlof is voorbij en we zijn helemaal klaar om er weer in te vliegen. De nieuwe locatie in het Fort van Merksem wordt in gebruik genomen om wat ruimer te zitten.

2013

Januari

De marketing molen van AAD is in gang geschoten en we hebben een nieuwe online presentatie. We lanceren de nieuwe website in combinatie met Facebook, YouTube, Google+ en Twitter.

Mei

AAD neemt afscheid van de kleine zaal en verhuist naar de grote zaal in hetzelfde Fort van Merksem.

Oktober

Vanaf Oktober 2013 worden de wekelijkse clubavonden niet meer op dinsdag, maar op woensdag georganiseerd.

2014

Januari

AAD heeft zich voorgenomen om voortaan vooral op IPSC Action Air te focussen en heeft zich bijgevolge ook aangesloten bij de BPSA (Belgian Parcours Shooting Association).  Er wordt ook een competitie team opgericht.

April

De eerste officiele IPCS Action Air wedstrijd in België wordt georganiseerd door AAD in onze locatie te Merksem. Het is een level 2 wedstrijd met 6 stages en 26 deelnemers. Verder in het jaar worden door verschillende Belgische clubs ook wedstrijden georganiseerd waarbij onze leden elke keer mooie resultaten boeken.

Augustus

AAD begint een gekende naam te worden binnen de IPSC Action air wereld. We hebben deelgenomen aan wedstrijden in België, Duitsland, Finland en Engeland. Onze leden hebben hier telkens zeer mooie prestaties neergezet! Meerdere malen zijn we in de top 3 geëindigd en een van onze leden is er zelfs in geslaagd om European Champion Standard Division te worden op de Airsoft Surgeon Practical Pistol Shooting Championship!

November

Onze tweede officiele level 2 wedstrijd wordt bijgewoond door schutters uit België, Nederland, Duitsland, Polen en de UK. Ook zijn er enkele deelnemers uit Hong Kong.

2015

Januari

We gaan verder op het elan van het afgelopen jaar. We organiseren zelf twee level 2 wedstrijden en enkele level 1 clubmatches.

September

Ook dit jaar is de titel van Europees kampioen in Standard Division opnieuw voor een van onze leden.

November

Het Dutch Open Championship wordt dit jaar voor het eerst op poten gezet en ook hier schieten we de hoofdvogel af in de Standaard klasse.

2016

Augustus

Het Airsoft Surgeon European Championship is alweer aan zijn 4de editie toe, we slagen er deze keer echter niet in om een podiumplaats te verzekeren. De eerste 5 plaatsen gaan dit jaar naar Hong Kong. Dee eerste Europeaan is echter wel een van onze leden.

September

Het nieuwe trainingsseizoen gaat weer van start. Dit sportjaar zullen we 6 clubmatches houden, om zo clubcampioenen te kunnen uitroepen voor het jaar 2016-2017.

November

De Dutch Open is weer aan zijn tweede editie toe. Dit jaar vallen we net naast de hoofdprijs met een tweede plaats in de standaard klasse met 99,61%.

December

Nog eens tijd voor een L2 match te organiseren. Daarbij behaalde AAD de top 2 in de STANDARD divisie. Resultaten te vinden op shootnscoreit.com

2017

Maart

Voor de eerste keer is er een Belgian Open. Een officiële Level 3 wedstrijd met wel 20 stages. AAD behaald hier weer een tweede plaats in de standaard divisie.

Mei

Voor de eerste keer werd de airsoft en militaria beurs in de waagnatie van Antwerpen georganiseerd. Wederom waren we aanwezig met een schietstand en er waren redelijk wat geïnteresseerde mensen.

Juni

Back to our roots L2 match werd gehouden terug in Merksem. Het was zeer leuk de match weer te houden in onze eigen zaal. Mits goeie organisatie waren 6 stages geen enkel probleem en kwamen we volgens de deelnemers origineel uit de hoek. De 1e plek in OPEN, en de 1e en 2e in STANDARD waren het hoogtepunt van het weekend.

Augustus

In de UK werd het jaarlijkse Airsoft Surgeon Championship weer gehouden. Voor AAD was er een mooie 4e plek in standard weggelegd.

November

Tijd voor de Dutch Open. Zowel in standard als in Open Lady werden we 1e. In standard Lady verdienden we de 2e plek.